דף הבית » אפשרויות מימון לבית אבות

אפשרויות מימון לבית אבות

אפשרויות מימון לבית אבות בית אבות הוא הזדמנות מצוינת למגורי קשישים אשר מעוניינים לדור בקרב בני גילם. ישנם סוגים שונים של בתי אבות המיועדים לרמות תפקוד שונות אשר מוגדרות על ידי הביטוח הלאומי. השהייה בבתי אבות עולה בין 6,000 ל-9,000 ₪ בחודש, סכום לא מבוטל אשר קשישים רבים זקוקים לעזרה במימונו. מהן אפשרויות המימון השונות הקיימות למגורים ושהייה בבתי אבות?

התשלום על בית אבות

בית אבות מספק לקשישים מקום מגורים מחבק ונוח יחד עם שירותים שונים כמו: שלוש ארוחות וארוחות ביניים, שירותי כביסה וניקיון, לחצן מצוקה, השגחה רפואית, שירותי שמירה ובטחון, שירותי אחזקה ותחזוקה וכמובן, מגוון פעילויות חברתיות.

התשלום בבתי אבות הוא תשלום אשר כולל את מגוון השירותים, מלבד שירותים יוצאי דופן כמו יציאה לטיול או להבדיל, אשפוז חד פעמי. התשלום כאמור נע בין 6,000 ₪ ל9,000 ₪ בחודש.

חוק סיעוד

תושב ישראל אשר הגיע לגיל פרישה (לפי טבלת הביטוח הלאומי) ועומד בתנאים מסוימים כגון:הכנסה נמוכה, עמידה במבחן תלות וכיוצא בזה, זכאי לגמלת סיעוד. גמלת סיעוד מיועדת להשתתפות בהעסקת עובד סיעודי או עובד זר בבית הקשיש, ולכן, היא לא ניתנת לקשיש אשר שוהה בבית אבות. להרחבה: מימון טיפול סיעודי

כיצד, אם כך, ממומנת שהייתו של הקשיש בבית אבות?

הון עצמי

ניתן לדור בבית אבות תוך ניצול מקסימאלי של המשאבים הקיימים ברשות הקשיש כגון: נכסים, פנסיה, קצבה וכן הלאה. קשישים רבים בוחרים להשכיר את דירת המגורים שלהם וכך, לשלם חלק נכבד מההוצאה החודשית על בית האבות.

ביטוח סיעודי
ביטוח סיעודי מיועד לקשיש המוגדר כסיעודי, דהיינו, זקוק לעזרה במרבית הפעולות היומיומיות. קשיש סיעודי אינו נמצא בבית אבות רגיל אלא בבית אבות סיעודי הכולל מחלקה סיעודית או בבית חולים סיעודי.

ביטוח סיעודי אינו מהווה חלק מסל הבריאות לפי חוק ביטוח ממלכתי, ולכן, התשלום עליו נגבה כל חודש מהמבוטחים. מי שגובה את תשלום הביטוח הסיעודי הם קופות החולים או חברות הביטוח השונות (ביטוח סיעודי פרטי).

כאשר הקשיש מגיע למצב סיעודי, מתחייבים חברות הביטוח וקופות החולים להשתתף במימון הטיפול הסיעודי לפי הפוליסה שנקבעה לו.

משכנתא הפוכה
משכנתה הפוכה היא הלוואה אשר ניתנת כנגד שיעבוד הבית. ההלוואה מוחזרת רק לאחר פטירת הקשיש או עזיבתו את בית המגורים. במידה וההלוואה מוחזרת במלואה, נשאר הבית בידי הקשיש או יורשיו, במידה ואין באפשרותם לשלם את ההלוואה, הדירה נמכרת והסכום שהתקבל עבורה מכסה את ההלוואה שהתקבלה כולל הריבית. גובה ההלוואה משתנה בהתאם לגיל הקשיש ושווי דירתו.

קצבת זקנה
תושב ישראל זכאי לקצבת זקנה במידה והוא עומד בתנאים מסוימים: הקשיש הגיע לגיל פרישה, השלמת תקופת הכשרה בה שילם הקשיש ביטוח זקנה והכנסה חודשית נמוכה מעבודה. נכון לשנת 2009, סכום הקצבה עמד על 1,268 ₪ ליחיד ו1,904 ₪ לזוג, קשיש בן 80 ומעלה זכאי לקצבה מוגדלת.

ניתן לקבל תוספות לקצבה כגון תוספת תלויים (בן/בת זוג וילדים), תוספת ותק ותוספת דחיית זקנה. ניתן גם לקבל השלמת הכנסה לקשיש אשר קצבת הזקנה יחד עם הכנסתו החודשים אינן עומדות במבחן ההכנסות.

קוד ממשרד הבריאות
קשיש סיעודי או תשוש נפש זכאי למימון האשפוז מטעם משרד הבריאות. כדי לקבל סיוע כזה, יש לקבל קוד גריאטרי (מסמך) ממשרד הבריאות אשר ניתן בהתאם למצב הסוציו-אקונומי של הקשיש ובני משפחתו. סכום המימון עומד על 70% מכלל הוצאות האשפוז.

הטבות ממס הכנסה
כדי להקל על הקשישים הדרים בבתי אבות, הם זכאים להקלות מס שונות. ההקלות ניתנות לקשישים או לאחד מבני משפחתם.

מימון במסגרת הקהילה
לעיתים הרשויות המקומיות משתתפות במימון השהייה בבתי האבות. המימון ניתן בהתאם ליכולת הכלכלית של הקשיש ודורשת השתתפות חלקית של בני המשפחה, גם, לפי מצבם הכלכלי.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033590

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר