נשירת שיער בגיל הזהב – יועצים לעת זקנה
נשירת שיער הינה תופעה השכיחה בגילאים צעירים בקרב גברים, ובגילאים מתקדמים יותר, בגיל הזהב, היא מתפרשת גם בקרב נשים. ההתמודדות עם גיל הזהב אינה פשוטה כלל וכלל.
הכניסה לגיל זה מצריכה מהמבוגרים אורח רוח וכוח נפשי רב, מאחר וגילאים אלו מזמנים שינויים כה רבים – מחלות ובעיות רפואית, הזדקנות, חוסר תעסוקה ועוד.
נשירת שיער כאמור, הינה אחת התופעות השכיחות בגיל זה. כיום ישנם מספר פתרונות ואפשרויות טיפול בנשירת שיער המתמודדים עם תופעה זו – חלקם אפקטיביים וחלקם פחות.
סיבות לנשירת שיער בגיל הזהב
נשירת שיער היא תופעה נורמלית, נשירה של עד 100 שיערות ביום נחשבת לדבר בלתי חריג. ההסתברות אומרת כי כ- 90% משיער הראש צומח ברציפות במשך כחודשיים, כאשר 10% האחוזים הנותרים נמצאים באותו הזמן בשלב מנוחה.
לאחר שלב ה'מנוחה' (שהוא בממוצע חודשיים עד 3 חודשים), אותן שיערות נושרות. כך עובד המנגנון, אך עם הזמן, ככל שמתבגרים, התהליך מתהפך – יותר שיערות נושרות ופחות שיערות ממשיכות לגדול.
מתופעה זו סובלים בעיקר גברים מבוגרים (שמעל גיל 40), כאשר בגילאים אלה חלה הידלדלות שיער משמעותית, המגיעה לאחר נשירה הדרגתית לאורך השנים.
אצל גברים התופעה יכולה להופיע גם בשנות העשרים לחייהם. הדבר תלוי כמובן גם בגנטיקה ובהורמונים, אך התקרחות גברית טיפוסית תחל להיות משמעותית אצל רוב הגברים, בגילאים מבוגרים יותר.
אצל נשים, נשירת שיער לרוב מתחילה להופיע דווקא בגיל המעבר, כאשר התקרחות זו מתאפיינת בנשירת שיער מכל חלקי השיער ולא מאזור אחד ספציפי. לעיתים ישנה התקרחות מאסיבית יותר בקודקוד הראש, או מלפנים, ואז ניתן לראות דרך השיער את הקרקפת.
למרות זאת, נדיר מאוד שנשים מקריחות לגמרי. נשירת שיער בגיל הזהב הוא דבר נפוץ. ניתן לאבחן זאת מבעוד מועד, אך לשם כך צריך לדעת מהם התסמינים לנשירת שיער מאסיבית ועל ידי כך למצוא אפשרויות טיפול בנשירת השיער.
נשירת שיער בגיל הזהב – תסמינים
קיימים תסמינים רבים הקשורים לחיינו היום יומיים, ומושלכים לסיבות לנשירת שיער:
- תזונה לקויה – הינה אחת הסיבות הנפוצות לנשירת שיער. האוכל והתזונה שלנו מאוד משפיעה על אורך ואורח חיי השערה. ככל שהתזונה תהיה מאוזנת יותר, כך בריאות השיער תישמר לאורך זמן.
- הורמונים – להורמונים יש השפעה ישירה על כל מה שקשור לשיער ונשירתו. שינויים הורמונאליים קיצוניים יגרמו לנשירת שיער.
- תורשה – זהו תחום שלא ניתן להתחמק ממנו. גנים זה דבר מכריע ברוב התחומים ואינו פוסח גם על תופעת נשירת השיער. לעתים הוא קופץ דורות ולעתים לא.
- מתחים נפשיים – מתחים, לחצים, דיכאונות, עייפות, חרדות וטראומות. כל הקשור לנפש הוא דבר שמאוד משפיע על בריאות השיער. מצבו הבריאותי של הגוף תלוי רבות במצבנו הנפשי.
טיפול בנשירת שיער בגיל הזהב
למידע מקיף בנושא: טיפול בנשירת שיער
קיימות מספר שיטות טיפול המנסות להתמודד עם תופעת נשירת השיער בגיל הזהב. אחת מהן היא חבישת פאה – דרך פשוטה להתמודד עם הבעיה, מכיוון שתהליך טיפול שכזה הוא לא ארוך ומייגע כפי שטיפולים רפואיים ל'צמיחה מחודשת' יכולים להיות.
שיטת טיפול נוספת, הנחשבת לאפקטיבית ויקרה היא השתלת שיער בלייזר. בשיטה זו, מסירים שכבת עור עבה מקרקפת המטופל ובה יש זקיקים של שיער חי. את אותם זקיקים משתילים שוב באזור המקריח ולאחר כמה טיפולים שיער מתחיל לצמוח שם בעצמו.
ישנם עוד תכשירים רבים (רובם מכילים מינוקסידיל) המתמודדים עם נשירת השיער. רוב התכשירים הללו נמכרים כתמיסה נוזלית שמורחים על הראש.