דף הבית » בעיות נוירולוגיות נפוצות בגיל הזהב

בעיות נוירולוגיות נפוצות בגיל הזהב

בעיות נוירולוגיות נפוצות בגיל הזהבככל שאדם מתבגר, הוא מתחיל להבחין בשינויים בגוף המשפיעים על השיער, העור והמפרקים, והמסמנים את ההזדקנות.

יחד עם שינויים גלויים אלו, גם המוח ומערכת העצבים המרכזית עוברים את תהליך ההזדקנות. מסיבה זו, אנשים נוטים יותר לסבול מבעיות נוירולוגיות לאחר גיל 65.

חלק מההפרעות הנוירולוגיות הנפוצות יותר המשפיעות על קשישים, כוללות שבץ, נוירופתיה, מחלת אלצהיימר ומחלת פרקינסון.

אם אדם סבור שהוא סובל מבעיה נוירולוגית, הצעד הראשון הוא אבחון על ידי נוירולוג. במהלך האבחון, הרופא שואל סדרת שאלות על מנת ללמוד יורת על המצב, ועשוי לבצע מספר בדיקות נוירולוגיות.

הבעיות הנוירולוגיות הנפוצות

למרבה המזל, הפרעות רבות של המוח ומערכת העצבים ניתנות לטיפול בהצלחה באמצעות גישות שונות, המובילות לשיפור. מאמר זה סוקר את ההפרעות הנוירולוגיות הנפוצות ביותר בהן אדם עלול להיתקל עם ההזדקנות.

שבץ

אירוע מסוכן ומסכן חיים המתרחש כשאספקת הדם לחלק המוח נפגעת פתאום או כשכלי הדם במוח נפגעים. סימני אזהרה כוללים צניחת פנים, חולשת זרוע וקשיי דיבור. יש לקבל טיפול חירום מידי עם הופעת סימני האזהרה של שבץ.

נוירופתיה – הפרעת עצבים זו גורמת לתסמינים כגון קהות חושים וחולשה, ומשפיעה ברוב המקרים על הידיים והרגליים. מצב זה עשוי להיות תוצאה של מחלות מערכתיות כגון סוכרת, כמו גם תרופות וגורמים אחרים.

מחלת אלצהיימר – סוג של דמנציה. אלצהיימר היא מחלה פרוגרסיבית ההורסת תאים במוח, ובסופו של דבר פוגעת בתפקוד הנפשי והגופני הבסיסי ביותר. הסיבה המדויקת למחלה עדיין אינה ידועה.

מחלת פרקינסון – זוהי מחלה כרונית ומתקדמת, הכוללת תקלה ומוות של תאי עצב חיוניים במוח. אפשרויות הטיפול כוללות תרופות וניתוח על מנת לטפל בתסמינים.

מיופתיה – הפרעה בשרירים. המחלה מאופיינת בחולשת שרירים הנוטה להשפיע באופן חמור ביותר על הזרועות והירכיים העליונות.

טרשת נפוצה רוחבית – נקראת גם ALS. זוהי מחלה מתקדמת המשפיעה על הנוירונים המוטוריים וגורמת להידרדרות תפקוד שרירי הגוף. לא קיימת תרופה ידועה למחלה זו.

ניוון שרירים – קבוצת הפרעות שרירים הנובעת מבסיס גנטי. התסמינים מתחילים עם היחלשות השרירים הקרובים ביותר למערכת העצבים, ומאוחר יותר המחלה מובילה להתדרדרות שרירים חמורה.

האם ניתן למנוע בעיות נוירולוגיות? למרבה המזל, קיימים מספר צעדים בהם ניתן לנקוט כדי להפחית את הסיכויים להפרעות נוירולוגיות. הצעד הראשון הוא שליטה על גורמי סיכון כגון עישון, לחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה, השמנת יתר, והעדר פעילות גופנית, אשר עלולים לתרום לשבץ ולעתים אף לבעיות נוירולוגיות אחרות. גם אם אדם סובל מבעיה נוירולוגית בגיל מבוגר, שמירה על הבריאות מאפשרת התמודדות עם המחלה.

 

אולי יעניין אותך גם:

נפילות קשישים הן לא כורח המציאות – כך תתמודדו עם זה

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033590

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר