דף הבית » גיל הזהב

גיל הזהב

גיל הזהבגיל הזהב אינו תמיד נוצץ כמו שמו. לעתים דווקא גיל זה מציב אותנו בפני התמודדויות לא קלות במישור הבריאותי. נכון שתהליך ההזדקנות של הגוף מתחיל כבר בסביבות גיל ה- 30, ומאז ישנה ירידה מתמדת בתפקוד המערכות השונות בגוף. אבל בגילאים המאוחרים מופיעים סימניה הממשיים של הזקנה:

  •     ישנה דעיכה ניכרת בחדות חמשת החושים, במיוחד בחוש הראיה והשמיעה.
  •     בעקבות התנוונות הדרגתית של תאי המוח, חלה ירידה באיכות ובמהירות יכולות קוגנטיביות כמו זיכרון ותפיסה.
  •     מחלות שונות הופכות נפוצות יותר ויותר עם התקדמות הגיל, בין היתר דמנציה ובמיוחד אלצהיימר, פרקינסון, סכרת, בעיות לחץ דם, אוסטיאופורוזיס וסרטן. גם אירוע מוחי הופך שכיח בגיל המאוחר.
  •     יכולת השיקום מטראומה כמו פציעה, תאונה או ניתוח נחלשת עם השנים.
  • מתגברות תופעות של נשירת שיער, בעיות שמיעה וראיה
  • עזיבת הילדים את הקן והיציאה לפנסיה, מובילה לעיתים לפרידה, גירושין ולאחריה לחיפוש אחר זוגיות שנייה. להרחבה: הסכם ממון בזוגיות שנייה

התמודדות עם שינויים

חשוב לזכור שהכניסה לגיל השלישי כרוכה בשינויים נלווים בכל תחומי החיים, שינויים הדורשים הסתגלות הדרגתית מבחינה פרקטית ומבחינה נפשית:

היציאה לפנסיה כרוכה בוויתור על מסגרת חברתית ועל תעסוקה, ומצריכה מציאת עיסוק לשעות הפנאי הרבות שצצות פתאום. התמודדות עם מחלות או נכות כלשהי עלולה לגרום לשנות את אורחות החיים, לעתים גם לאובדן העצמאות שמביא אותנו למצב שדורש אמון ובטחון בקרובים לנו או במסגרת סיעוד כלשהי כגון בית אבות או אפילו טיפול סיעודי בבית. הזיקנה כרוכה באובדן חברים וקרובים, לעתים אפילו בן זוג או אדם אחר קרוב.

כל השינויים הללו באורח החיים גורמים פעמים רבות למתח נפשי, לחרדה ולדיכאון. וכידוע, המצב הנפשי והמצב הגופני שלנו קשורים זה בזה קשר הדוק.

כדי להצליח לעבור בשלום את השינויים המשמעותיים הללו ושינויים אחרים, חשוב להיעזר בגורמי תמיכה שונים סביבנו. קודם כל בבני המשפחה, בחברים ובקרובים: אל תתביישו להרים טלפון כשאתם זקוקים לעזרה ולהביע את רצונכם האמיתי.

פעמים רבות בני המשפחה רוצים לעזור אך לא רוצים לפגוע בכם או לתת לכם הרגשה לא נעימה, ולכן פנייה מכם תתקבל בשמחה. פרט לבני המשפחה, חשוב להכיר גורמים בקהילה שיכולים לסייע לכם:
רופא גריאטר- רופא המטפל במחלות הייחודיות לבני גיל הזהב. כדאי להתייעץ ברופא זה עם כל בעיה גופנית.
רופא פסיכוגריאטר מאבחן ומטפל במחלות נפשיות ומוחיות של בני גיל הזהב, כולל דמנציה, דיכאון, חרדות שונות ועוד.
בתי אבות- כיום קיים מגוון רחב של מוסדות דיור מוגן ואחרים, המספקים שירותים לפי הצורך שלכם: ממוסד חברתי בעיקר ועד מוסד סיעודי- רפואי לכל דבר.
עובדות סוציאליות- של אגפי הרווחה העירוניים, מסייעות לקשישים בודדים ומסייעות בהפנייה לגורמי טיפול, פסיכולוגים, מרכזים קהילתיים לקשישים ועוד.

אורח חיים בריא

מבלי להפחית מהקושי או להתכחש לצד הפחות- מוזהב של הגיל השלישי, צריך לזכור שחלקים רבים בבריאותנו תלויים בנו. נכון שישנן מחלות שאינן מבקשות רשות לפלוש לגופנו, אך ישנם גם גורמים רבים הקשורים באורח חיים.

א. פעילות גופנית- היא חשובה בכל גיל אך בעלת חשיבות יתרה בגיל השלישי, בו מתגברות הבעיות בעצמות, בשרירים ובמפרקים וכן ישנה עולה הסיכוי ללחץ דם גבוה ולסכרת.
ב. תזונה נכונה- חשוב להקפיד על תזונה נכונה ומסודרת הכוללת את כל אבות המזון, צריכת ויטמינים מספקת ומינונים נמוכים של שומנים מזיקים. התזונה חשובה לבריאות העצם ולמניעת בריחת סידן, לשמירה על משקל גוף יציב, לפעילות מערכת החיסון ומערכת העצבים.
ג. חשיפה לאור- טיול או הליכה קצרים, אפילו בסביבת הבית, חשובים לבריאות הנפשית והגופנית כאחד. אור השמש מוכח כמונע דיכאון.
מומלץ גם להרבות בפעילות פנאי, בפעילויות קוגניטיביות כמו פתירת תשבצים או תרגילי זיכרון וכמובן במפגשים חברתיים ומשפחתיים.

אולי יעניין אותך גם:

אפשרויות תעסוקה לבני הגיל השלישי.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033590

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר