דף הבית » פינוי דירה ומעבר לבית אבות או דיור מוגן – יועצים לעת זקנה

פינוי דירה ומעבר לבית אבות או דיור מוגן – יועצים לעת זקנה

שטח החדר או יחידת הדיור אליהם עוברים: מעבר לבית אבות או דיור מוגן שונה ממעבר דירה רגיל. במעבר דירה רגיל מעבירים את הציוד והריהוט מדירה לדירה.

אולם במסגרת מוגנת לקשישים, יחידת הדיור לרוב קטנה יותר מדירה רגילה ואינה יכולה להכיל ציוד של דירה שלמה.  בנוסף, ישנן מסגרות של בתי אבות או דיור מוגן בהם יחידות הדיור כבר מרוהטות, או שמרוהטות חלקית, ולא יהיה בהן מקום לקלוט את הריהוט והציוד מהבית הישן.

לכן יש לקחת בחשבון כי מעבר לבית אבות או דיור מוגן כרוך בפרידה מרהיטים ופריטים שלא יוכלו לעבור עם הקשיש לבית האבות.  חפצים הכרחיים וחפצים שאינם הכרחיים: מיון הריהוט והחפצים לקראת מעבר לבית אבות או דיור מוגן מחייב הפרדה בין חפצים הכרחיים לבין חפצים שאינם הכרחיים. כמובן שהמיון הוא מאד סובייקטיבי, ואינו כולל דווקא חפצים שימושיים בלבד. עם זאת צריך לקבל החלטות קשות על מה מוכנים לוותר וממה בשום אופן לא מוכנים להיפרד.  מה לעשות עם החפצים אותם לא לוקחים לבית האבות או לדיור המוגן? גם לאחר שמחליטים על אילו חפצים מוכנים לוותר, עדיין לכל אחד מהחפצים הללו יהיה ייעוד. יהיו חפצים שבני המשפחה ירצו או יסכימו לקחת לביתם. יהיו חפצים שניתן יהיה לתרום לארגוני צדקה, ויהיו גם רהיטים או חפצים שיהיה צורך לזרוק.

כיצד להתארגן לקראת פינוי הדירה?

  •  לבדוק מה גודל החדר במסגרת הדיור החדשה. לברר עם המסגרת מה נהוג להכניס לחדר ומה לא. רצוי אפילו לבקר בחדרים ולבדוק עם דיירים במקום מה הם הביאו עמם, במה יש צורך ובמה לא. מראה עיניים יעזור בקבלת החלטות נכונה.
  •  להכין רשימה של דברים חיוניים שחייבים לקחת: דברים שאין בבית האבות, חפצים יום יומיים חיוניים, וחפצים סנטימנטליים שלא מוכנים לוותר עליהם.
  •  למפות את כל הציוד והריהוט בבית – לעבור פריט פריט וחדר חדר. לגבי כל פריט לרשום אם רוצים לקחת אותו לדיור המוגן או לא.
  •  לאחר שמכינים את הרשימה, לבדוק עם הילדים והקרובים האם יש משהו שהיו רוצים לקחת לביתם מבין החפצים הללו. לגבי מה שהילדים לא רוצים, כדאי לבדוק מראש עם עמותות צדקה האם הן מעוניינות בתרומת חפצים וכיצד ניתן להעביר אליהם את התרומה.
  •  לגבי חפצים שלא ניתן להעביר לתרומה: חפצים מיושנים, חפצים שאין בהם שימוש, חפצים בלויים או מקולקלים – לבדוק עם הרשות המקומית כיצד ולאן יש לפנות ציוד זה כך שלא יהפוך למטרד סביבתי.
  •  לאחר קבלת כל ההחלטות הללו אפשר להתכונן לאריזה. כיום קיימים בשוק מגוון פתרונות אריזה נוחים: קרטונים וקופסאות בגדלים שונים המתאימים לסוגי חפצים שונים. מומלץ להתייעץ בחנות לממכר אריזות לגבי מספר וסוג האריזות הרצויות.
  •  עבודת האריזה הינה עבודה פיזית קשה ומעייפת. מומלץ לקבל עזרה בשלב זה, על ידי בני משפחה או על ידי עזרה של חברה מקצועית לפינוי דירה.

תכנון מוקדם והקצאת זמן מספיק למלאכת הפינוי, יבטיחו שהמשימה תעבור בשלום ובהצלחה.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033590

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר