דף הבית » קלנועית

קלנועית

קלנועיתקלנועית נכללת בקבוצת מתקני העזר הסיעודיים, כחלק מקבוצת ההליכונים, כסאות הגלגלים ואמצעי עזר נוספים לבעלי מגבלה פיזית.

הקלנועית משמשת ככלי הנעה לאנשים בעלי מוגבלויות שונות, בדרך כלל לקשישים הזקוקים לסיעוד ומתקשים לנוע בצורה חופשית. הקלנועית פועלת על מנוע חשמלי וידידותי לסביבה אשר מוטען ישירות משקע החשמל, והיא נוחה להתניידות במרחקים קצרים, כמו בתוך העיר או בכפר.

סוגי קלנועית

יצרניות הקלנועיות פיתחו בשנים האחרונות מספר דגמים, בעלי מושבי עור או בד, עם גגון או בלי גגון, עם פנסים ועם תא אחסון ועוד הרבה תוספות מעניינות אשר משדרגות את כלי הרכב הקטן והופכות אותו לנוח ומפנק במיוחד. מבחר הקולנועיות הוא כה רחב, עד שכל אדם יכול לבחור את מידת הנוחות בהתאם לצורך ולשימוש האישי שלו.

הקלנועיות מתחלקות לשתי קבוצות עיקריות:

  • קלנועית: כלי רכב ממונע אשר מיועד עד לשני אנשים ולמשקל של עד 250 קילו. טווח הנסיעה בקלנועית מגיעה עד ל 60 קילומטר ובמהירות מרבית של 18 קילומטר לשעה. הקלנועית מאפשרת ניידות מהירה לאלו אשר מתקשים ללכת לאורך זמן, היא יציבה מאוד ומאפשרת נסיעה בעיר או בכפר בצורה בטוחה וידידותית.
  • מיני קלנועית: משתייכת אף היא לכלי הרכב הממונעים, אך קטנה משמעותית מהקלנועית ומיועדת לאדם אחד בלבד ובמשקל של עד 160 קילו.  טווח הנסיעה של הקלנועית מגיע עד ל- 30 קילומטר, בהתאם לדגם, ובמהירות של עד 6 קילומטר לשעה. את המיני קלנועית ניתן אף לקפל ולאחסן בתא המטען של המכונית.

איך לבחור קלנועית?

מאחר וקיימים היום מגוון רחב של קלנועיות וחברות רבות מציעות את שירותיהם בתחום, יש לערוך סקר שוק ולבדוק מהי הקלנועית המתאימה ביותר בהתאם לצרכים היום יומיים. צריך לקחת בחשבון נתונים כמו המצב הפיזיולוגי, הגיל, התנאים הסביבתיים בהם תנוע הקלנועית, מהירות, אחריות וכמובן המחיר.

מחירי הקלנועיות משתנות בהתאם לדגם, כאשר הן יכולות להתחיל מכמה אלפי שקלים ולהגיע עד לעשרות אלפים, בהתאם לדגם, לשיפורים ולאיבזורים. יש לקחת בחשבון כי את הקלנועית צריך לאחסן, במידה ומדובר בקיבוץ או בבית פרטי, לא תהיה בעיה, אך אם גרים בבית דירות חשוב לבדוק כי ניתן לאחסן את הקלנועית בדירה והיא נכנסת בקלות לתוך המעלית ועוברת דרך דלתות הכניסה.

קלנועית בטיחותית

על אף שאין צורך ברישיון נהיגה על מנת לנהוג בקלנועית, עדיין מדובר בכלי רכב לכל דבר, ובמיוחד בכלי רחב המיועד לאנשים בעלי מוגבלות פיזית או קושי פיזי ובריאותי. לשם כך, פיתחו היצרניות השונות של הקלנועיות אמצי בטיחות חדשים וחשובים:
•    גלגלים רחבים
•    שילדת גוף חזקה וקשיחה
•    מנגנון עצירה אוטומטי
•    מערכת מניעת התהפכות
•    מערכת בקרה בעת אובדן שליטה

כמו כן, לאחרונה, יצא חוק חדש האוסר לעבור מהירות של 12 קילומטרים לשעה, על אף, שמרבית הקלנועיות ממילא לא עוברות מהירות זו. כמו כן, קיים איסור על נסיעה בכבישים פתוחים, כמו כן, אסור לעלות או לרדת מן המדרכה בעת נסיעה בקלנועית.

לסיכום, הקלנועית, למעשה, היא רכב התחבורה החשמלי הראשון, היא ידידותית לסביבה ואינה פועלת על דלק. בעוד צעירים יכולים לרכב על אופניים רגילים או חשמליים, ברחבי העיר ולהגיע במהרה ממקום למקום, המבוגרים יתקשו לעשות זאת – לשם כך, הקולנועית תהווה עבורם את הפיתרון האולטימטיבי.

לא מדובר עוד בכלי רכב איטי, מסורבל ולא נוח, הדגמים החדשים מציעים עבור נוסעי הקלנועית שיפורים במהירות, בולמי זעזועים, נוחות הישיבה ועיצוב מתקדם ומודרני.

קראו עוד:

פעילות גופנית על כיסא גלגלים

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033590

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר