דף הבית » יועצים לעת זקנה – מכשירי שמיעה

יועצים לעת זקנה – מכשירי שמיעה

חוש השמיעה הינו אחד מחמשת החושים והינו בעל תפקיד חיוני לתפקוד היומיומי. פגיעה בשמיעה עלולה לסכן את האדם מבחינה בטיחותית, לפגוע במעורבותו החברתית ולפגום בהנאות החיים. כיום, ניתן לאבחן בעיות שמיעה ולשפרן בעזרת מכשירי שמיעה משוכללים.

מהו מכשיר שמיעה

תפקיד מכשיר השמיעה הינו לשפר את איכות השמיעה בדומה לשיפור הראיה בעזרת משקפיים ( משקפי ראיה רגילים או משקפי מולטיפוקל). לעיתים, שימוש במכשיר השמיעה מאט את קצב ירידת השמיעה על כן השימוש בו, הכרחי.

כיום, בניגוד למכשירים המגושמים אשר היו בעבר, ששיוו למרכיבן מראה חריג ולעיתים קרובות הטרידו יותר מאשר שיפרו את המצב, קיימים מכשירים דיגיטליים קטנים אשר כמעט ואינם מורגשים.

בשל יכולתם לווסת את צלילי הרקע מול תדרי הדיבור ולחדד צלילים הבאים מאזור ממוקד בסביבות משתנות, מושגת שמיעה טבעית.

ירידה בשמיעה

קיימים מספר סוגי ירידה בשמיעה, בניהם ירידת שמיעה תחושתית עצבית אשר אינה ניתנת לריפוי, ירידת שמיעה הולכתית אשר בדרך כלל נובעת מזיהום ודלקת ולרוב ניתנת לריפוי, ירידת שמיעה מעורבת, עצבית והולכתית אשר ניתנת להקלה מסוימת אך לא לריפוי מלא וירידת שמיעה מרכזית הנגרמת מפגיעה באזורי עצבים או אזורי שמיעה במוח.

התאמת מכשיר שמיעה

כל מכשיר שמיעה כולל מעטפת, סוללה, מגבר, מיקרופון ורמקול. את סוג מכשיר השמיעה מתאימים קלינאית תקשורת ואודיולוג . לאחר בדיקת שמיעה שגרתית, נערכת בדיקת קלינאית תקשורת במהלכה מתבצעת בדיקת שמיעה הכוללת מרכיבים החשובים להתאמת מכשיר השמיעה.

כמו כן, נבחנים מבנה האוזניים ומבנה תעלות האוזניים והצרכים המיוחדים של הנבדק כגון שמיעת מוסיקה, עיסוק בספורט, או נהיגה.  בנוסף, נבדקים היכולת המוטורית ומצב הראיה.

לבסוף נלקחות מידות האוזניים ונערכת שיחת תיאום על מחיר המכשיר. לאחר קבלת המכשיר ניתנת תקופת ניסיון בת חודש ימים במהלכה ניתן לבחון ולהחליט אם מכשיר השמיעה מתאים.

סוגים של מכשירי שמיעה

מכשירי שמיעה אשר מורכבים מאחורי האוזן ומעבירים את גלי הקול אל אוזניה המורכבת בתוך האוזן באמצעות צינורית המחברת ביניהם. מכשירים אלה מתאימים לאנשים הסובלים מירידה חמורה בשמיעה.

מכשירים אשר מורכבים בתוך האוזן על פי התאמה אישית. בשל היותם מוצפנים בתוך האוזן, פעולתם דומה לפעולת אוזן בריאה ומושגת שמיעה טבעית.

מכשירים בהתאמה פתוחה אשר אינם סוגרים את תעלת השמע שומרים על השמיעה הכיוונית ומתאימים בעיקר לאנשים הסובלים מירידה בשמיעת התדרים הגבוהים ברמה נמוכה עד בינונית.

מכשירים הכוללים מגבר בתעלת השמיעה, המותקנים מאחורי האוזן כמו המכשירים בהתאמה פתוחה אך בשילוב של עוצמה רבה יותר. מכשירים אלה מתאימים לאנשים הסובלים מירידה חמורה בשמיעת התדרים הגבוהים.

מחירים

תווך המחירים של מכשירי השמיעה נע בין 1000 ל 12.000 שקלים, כאשר הבדלים ביניהם תלויים ברמת הטכנולוגיה, המבנה והיצרן.

כיום, על פי אישור משרד הבריאות, ניתן לקבל החזר כספי חלקי עבור רכישת מכשירי שמיעה, כאשר בני גיל הזהב, שנמצאים בגילאי 65 ומעלה, זוכים לסיוע כספי של 3,000 שקלים עבור רכישת מכשירי השמיעה. כאמור, סכום ההחזר יקבע על פי גיל וסוג המכשיר, ויינתן לאחר רכישת המכשיר על פי המלצה של רופא או קלינאית תקשורת.

תחזוקת מכשיר השמיעה

חשוב להימנע ממגע המכשיר עם לחות, רטיבות וחום גבוה. לא ניתן להתרחץ עם מכשיר שמיעה, להשתמש במייבש שיער או לשהות בחדר מלא אדים כגון סאונה.

יש לנקות את מכשיר השמיעה במטלית פלנל ובמברשת מיוחדת המצורפת לערכת המכשיר. בשל רגישותם של מכשירים אלה ללחות, מומלץ לרכוש ערכת יבוש המיועדת למכשירי שמיעה.

 אם כך, ניתן לראות כי שימוש במכשיר שמיעה, משפר את יכולת השמיעה ומקל על הפרעות של רעשי רקע. אמנם, השימוש במכשיר אינו מתקן את איכות השמיעה הכללית, אך בהחלט משפר את איכות החיים.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-9033590

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר